Go Back   Makyaj Sırları Forumları > SAÇ MODELLERİ > Saç Renkleri

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 23.11.09
Djpink - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
Yönetici =

Thumbs up Saçınızın rengini degiştirecekseniz önemli ayrıntılar bu konuda..

Saçlar boyandıktan sonra renk kaybının yüzde 50’sini ilk hafta içinde kaybeder. Boyama sırasında saçın dış koruyucu kısmı açılıyor ve boya emiliyor. Eğer bu kısım kapanmadan saçınızı yıkarsanız çok fazla renk kaybı meydana gelecektir. İşte saç rengini değiştirmeyi düşünenlerin dikkat etmesi gereken öneriler…

Saçın dış koruyucu kısmı kapanması için boyadan sonraki ilk 24 saat saçınızı yıkamayın. Yıkamaya karar verdiğinizde renk koruyuculu şampuanları tercih edin.

Sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

- Öncelikle saç renginizi renk tablosundan seçerek, yazılı olan tavsiyeler doğrultusunda renk seçimi yaptırın veya yapın.

- Koyu renk saçlı iseniz, çok açık bir rengi tatbik etmek için öncelikle kuaförde saç renginizi açtırmalısınız.

- Kalıcı boya (koleston) kullanılacak saçlar 1-2 gün yıkanmamış saçlar olmalıdır. Aksi takdirde saç derisinde geçici yanmalar olabilir.

- Yıpranmış bakımsız saçlarda istenen verim elde edilmeyebilir. Boya tatbikinden önce saçlarınızın bakımlı olmasına özen gösterin.

- Boya karışımı hazırlandıktan sonra hemen tatbik edilmelidir. Aksi takdirde boya, etkisini yitirerek işleminiz yarım kalır.

- Kınalı saçlarınızı da boyayabilirsiniz. Ancak kına saç boyasının saçlara nüfuz etmesini önleyebilir.

- Kalıcı boyalarda, saçlarınızı tekrar boyamayı düşünüyorsanız en az 1-2 hafta beklemelisiniz. Aksi takdirde saçlarınız yıpranabilir.

- Geçici boyalarda (sofüt color) ise saç renginizi beğenmediğiniz takdirde boya uygulandıktan hemen sonra geçici boya kullanarak saç renginizi değiştirebilirsiniz.

- Geçici boyalarda, kalıcı boyaların aksine saç yeni yıkanmış ve nemli olmalıdır.

- Ten renginizi ortaya çıkarmak için saçlarınızı gerçek renginin iki ton açığı ya da koyusuna boyayın.

- Saçlarınızda ciddi renk değişimleri düşünüyorsanız çekinmeyin ancak beğenmeme riskine karşı bu tür değişimleri kuaförde yaptırmanızda yarar var.

- Bal sarısı, çikolata kahvesi gibi sıcak tonlar sizi ulaşılabilir, kirli sarı, kestane kızılı gibi soğuk renkler daha başınıza buyruk gösterir. Bu tonların yoğun uygulanması sizi daha yoğun gösterir.

- Saç renginizi değiştirmeden önce eşinizin ya da sevgilinizin fikrini de alabilirsiniz. Ancak eninde sonunda son kararı içinizden gelen sese göre verin.

Saç kurutma makinesine dikkat!
Makineyi saçınıza yakın tutarak daha çabuk kuruyacağını düşünüyorsanız, anılıyorsunuz. Bu şekilde kurutmak saçınıza zarar verir, uçlarının çatallaşmasına neden olur. Saçınızın nemini havlu ile aldıktan sonra, makineyi bir kol boyu uzakta tutup dipten uca doğru kurutun.

Arındırıcı şampuan kullanın
En iyi sonucu elde etmek istiyorsanız, arındırıcı şampuanları kuru saça ve masaj yaparak uygulayın. Böylece şampuanın içerdiği maddelerin suda akıp gitmesini önlemiş olursunuz.

Saç diplerine krem uygulamayın
Saç tipiniz ne olursa olsun, saç diplerinin kreme ihtiyacı yoktur. Doğru bir krem uygulaması, saçın uç kısımları dikkate alınarak yapılmalıdır. Kremi saçın uç kısımlarına sürmelisiniz.
  #2 (permalink)  
Alt 20.12.09
İnanna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Saçlarımı ilk defa bu kadar koyu bir tonda boyadım. Muhteşem oldu. Bu kadar yakışacağını hiç düşünmemiştim. Göz rengim ortaya çıktı. Ve insan saç rengini göz rengine göre ayarlamalıymış dedim sahiden. Sürekli uyarıyorlardı. Ama ben dinlemiyordum. Meğer haklılarmış. Şimdi çikolata browni deneyeceğim. Sonuç beni şimdiden heyecanlandırıyor Ah biraz da kilo alsam... Neyse hemen çekim yasasına başvuruyoruz; ''ben ideal kilodayım ben ideal kilodayım, ben ideal kilodayım.. ne yersem yarıyor ne yersem yarıyor ne yersem yarıyor, ideal tombullukta bir hatunum ideal tombullukta bir hatunum ideal tombullukta bir hatunum'' hehehe
  #3 (permalink)  
Alt 02.01.10
Moderator

Evet bugün boyamı yapıyorum. Haydi bismillah. Biraz kilo alsam fotoğrafçı arkadaşla konuştum birkaç çekim yapacağız. Öyle süper bir hatun değilim. Ama fotoğraflarda sahiden güzel çıkarım. Yapalım bakalım artistik bir şeyler.
  #4 (permalink)  
Alt 03.01.10
Administrator
Yönetici =

Hadi hayırlısı
  #5 (permalink)  
Alt 03.01.10
Moderator

Boyadım kız, övünmek gibi olmasın müthiş oldu, aman ha asla 'ben en güzelim herkesten güzelim' gibi sığ bir yorum çıkmasın burdan, ama gerçekten harika oldu, söylemesi ayıp gözlerim daha bir ortaya çıktı. Dün akşamdan beri kendimi seyrediyorum nan aynada Bu ne megalomanlık yarabbi rezil ve de kepazeyim Gülmeme bakmayınyaptığım gerçekten ayıp söylemesem ne hisettiğimi yalancı bir tavazu göstermek olur bu da ki bu daha da ayıp /:

Aman ben dışarı çıkıyorum, dostları gidip göreyim muhabbet edip çay içelim, entel dantel hayattan dem vuralım da ruhum gıdasını alsın görüşürük millet.
  #6 (permalink)  
Alt 04.01.10
Administrator
Yönetici =

Neşen daim olsun güzellik.. Arada değişiklik yapmak biz bayanlar kabul etmesekde çok işe yarıyor canlanıyoruz resmen
  #7 (permalink)  
Alt 04.01.10
Moderator

Evet resmen canlanıyoruz Ben istifamı verdim ya kuş gibiyim içimden giyinmek süslenmek her şey yapmak geliyor. Dün dışarı çıkarken de şıkır şıkırdım arkadaşım abim dediğim eşi hatun ne zamandır seni böyle görmemiştik dediler E mutlu oldum tabii içimdeki sevincin dışarı yansımasımın farkedilmesinden dolayı Yıllardır içinde buşunduğum o tuhaf halden beni biraz olsun kurtaran ve hayata bağlayan bu istifa kararı oldu Mevlam herkese bunaldığı ve kapasitesinin altında çalıştığı işten kurtulma fırsatı versin

Bu arada bir dahaki hafta Bitter Çikolata yapıyorum çoook daha güzel olacak, içimdeki gizli vamplık ortaya çıktı biraz açıkçası bundan utanıyorum yani nasıl diyeyim yalnız bir bayanken insan kadınsı tarafının ortalarda olmasından hoşlanmaz ya hani-ya da ben hoşlanmıyorum diyeyim- işte o anlamda utanıyorum biraz bu kadınsılıktan Ama alışırım sağolsun dostlarımın gönlüne sağlık hepsi beğenip iltifat ediyor E ben de devam diyorum

Etiketler
ayrıntılar, degiştirecekseniz, konuda, önemli, rengini, saçınızın

Seçenekler
Stil