Go Back   Makyaj Sırları Forumları > MODA TRENDLERİ & GİYİM > Moda ve Giyim Hakkında Herşey > Moda & Trendler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 23.12.09
thunderheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
Yönetici =

Standart 2010'da uzun zincir ve kalın bilezik takılacak

2010'un takı modası belli oldu... Geçen yıldan devam eden uzun zincir modası önümüzdeki sezon da tahtı bırakmayacak. Ona, kalın bilezikler eşlik edecek..

Kadınların vazgeçilmez tutkularından biri de takıdır. Ama her şeyin olduğu gibi takının da modası var. Kimi yıl altın kolyeler, kimi yıl uzun zincirler ön plana çıkıyor. Bu yıl ise takıda hemen her şey moda gibi gözüküyor. Atasay Kuyumculuk Tasarım Koordinatörü Özgül Sokullu, yeni sezonun takı trendlerini anlattı...

Yeni sezonun takı trendleri neler?
Mücevher trendleri hiçbir zaman modayla bu kadar içiçe olmamıştı. İfadenin bireyselliği ve özgürlüğü, yeni sezonun konsepti diyebilirim. Genç insanlar giyilebilir ve günlük mücevherleri istiyor artık.

BOYLAR ABARTILDI

İhtişamlı takıları görmeye devam edecek miyiz?
Evet, abartılmış boyda takılar, mücevher taşları; parıldayan sinema yıldızlarını andıran kadınların giysilerini süsleyecek. Drama, cazibe, çekicilik, detay, barok inciler, alışılmadık taşlar, kademeli kolyelerle tasarımın farklılığının vurgulandığı takılar daha da önem kazanacak. Füturistik ve 50-100 yıl öncesine ait tasarımlar daha çok göze çarpıyor. Yalınlık, halka küpeler, organik formlar ön planda. Ismarlama, el işi gibi görünen takılara talep var. Renkli taşlar, inciler göze çarpan eğilimlerden. Zincir ve halkalar çağdaş görünümlerle karşımızda.

Ön plana hangi takılar çıkacak?
Yeni sezonda tüm aksesuvarlar hemen hemen eşit derecede ön planda diyebiliriz. Ancak geçtiğimiz sezonun da vazgeçilmezi olan uzun zincirler ve kalın bilezikler, diğer aksesuvarların yanında daha çok ağırlığını hissettirecek.

Peki sarı, beyaz, pembe... Altın takılarda hangi renk ön planda olacak?
Pembe altının yoğun olarak tercih edildiği ve trend olduğu geçen sezona göre bu sezon beyaz altını daha fazla görmeye başlayacağız. Ancak takısına göre yeşil ve kırmızı altının yakıştığı tasarımlar da vitrinlerde yerini alacak.

Renkli taşlar bu sezon da kullanılıyor mu?
İçinde bulunduğumuz sezon tasarımlarında, değerli renkli taşlar pırlantadan daha ön planda bulunuyor. Nadir ve egzotik kökenli bu taşlar, neredeyse pırlanta kadar değerli diyebilirim. Bu taşlar bize moda trendlerini de yansıtıyor. Beklenmedik renk skalası; çok renkli taşlar, kesim ve renk çeşitliliği ile takılardaki yerini alıyor.

GARANTİ İSTEYİN

Mücevher alırken daha sonra pişman olmamak için nelere dikkat etmeyi tavsiye ediyorsunuz?
Mücevher alışverişlerinde sonradan bir sürprizle karşılaşmamak için; ayar garantisi, pırlanta taş sertifikası mutlaka sorgulanmalıdır. Bunun yanı sıra satış sırasında ve sonrasında kaliteli hizmet sunabilecek güvenilir markalardan hizmet alınması da önemlidir.

Alyans modasında neler ön planda?
Biz bu yıl, tercih edenler için, pırlanta taşlarla bezenen nazar boncuklu alyanslar hazırladık. Bu alyanslar tüketiciden büyük ilgi gördü. 2010'da bu tarz, farklı alyansların ön plana çıkacağını düşünüyorum.
  #2 (permalink)  
Alt 23.12.09
İnanna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Bence aksesuarlardan ayak bileğine takılan hal hal bu yaz eskisine oranla daha çok moda olacak ve sadece hal hal değil başka aksesuarlar da ayak bileğine takılacak. Ha bu arada ben uzun halhal dışında uzun boncukları dolarım bir de deri ipler var ya el bileklerine dolanan onlar ayak bileklerine de dolayabilirsiniz özellikle renki olanları sahiden çok estetik hoş duruyor.
  #3 (permalink)  
Alt 23.12.09
Elit Üye

2010 benim yılım takı takmadığım tek yer olan dişlerimden birinede yılbaşına girmeden pırlanta yerleştircek olmam beni helecanlandırıyor ışıldayan gülüşler hehevee zincir takı özelliklekii el bileklerimde mutlaka ama mutlaka bişeyler olmalı düşcek kırılcak gibi geliyor bişey takmadığımda renkli ve kalın giysime uyan takılar favorim mümkünsede büyük olsun sade giyim tarzımı kurtaran faktörlerdir takılar,ve çocukluğumdan beri inanılmaz düşkünüm...
  #4 (permalink)  
Alt 23.12.09
Elit Üye

yanlız küçük bir detaya değinmek isterim tabi yine herkezin kendi tercihi ama gösterişli bol ışıltılı fazla modelli giysillerde takıyı büyük ve göz alıcı seçmemenizitavsiye ederim fazla abartı ve aykırı durmasına neden olur hem giysini hemde takınızı olduğundan daha kötü görünmesine sebebiyet verirsiiniz ..tabi bu benim görüşüm renk ve zevk işidir biz iyiden güzelden hoşlukdan yanayız ..
  #5 (permalink)  
Alt 24.12.09
İnanna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Ben de cincik boncuğa bayılırım gızz Ama işte bu konuda da fesatım biraz takının da çapkınını severim ya da bana çapkın gelenini Hani incik boncuk metal belki ama takının da ruhu ve seksapeli var bence Hoş otantik anlamı olan figürler ilgimi çeker, mutlaka mistik bir şeyleri yansıtmalı, kıyafet renginde küpe tarakarsam küçük ama hafif parlak olurlar perdenin arasından salınır gibi saçlarımın arasından salınmalıdırlar

Ha özellikle gümüş takıntım var o ayrııı Gümüş sıkıştırılabilen bilezikler mesela.. Ve tabi bunların kola takılanları özellikle yılan sembolü olanları.. Şahika şahika

Etiketler
2010da, bilezik, kalın, takılacak, uzun, zincir

Seçenekler
Stil