Go Back   Makyaj Sırları Forumları > YEMEK TARİFLERİ > Pratik Yemek Tarifleri > Makarna & Pilavlar

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 27.09.09
Djpink - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator

Standart Mükemmel pilavın sırrı

*Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.

*Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.

*Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.

*Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.

*Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.

*Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.

*Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.

*Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler.
  #2 (permalink)  
Alt 10.12.09
Moderator

Pişme suyuna zeytinyağı eklenmesini ilk defa duydum. Ama ne bileyim çok yağlı pilav da... Babam bayılır ona göre yağ akmalı pirinç tanelerinin üstünden ama benim midem dayanmaz. Ben de kendimce bir iKi şey söylemek isterim. Eğer şehriyeli pilav yapacaksanız tencereyi ısıtın ateşten alın zeytinyağını ve şehriyeleri aynı anda koyun,sonra ateşte kavurmaya devam edin yanmasını engellersiniz pilavın rengi de koyulaşmaz yağı fazla kızdırmadığınız için. Ve pirinç tanelerini berraklaşana kadar kavurun şööyle bir çevirmeyin sabredin biraz ve böyle parlasın berraklaşsınlar sonra da suyunu eklersiniz. Limon yukarda söylenmiş, ben de denedim kesinlikle doğru sonuçtan siz de memnun olacaksınız. Bir de şu artan pilav var ya. Kız kardeşimin(mesleği nediyle biliyor) söylediğine göre bir yemek dolapta bile olsa üç günden fazla beklerse yemek olmaktan çıkarmış. Yani bu zaman dilimini dikkate alarak değerlendirirseniz sağlığınız açısından daha iyi olur.

Etiketler
mükemmel, pilavın, sırları, sırrı

« Erişte | - »
Seçenekler
Stil