Penis büyütme çok eski çağlardan bu yana erkeklerin en büyük ilgi alanı olmuştur. Penis büyütme amacı ile günümüze kadar çok sayıda yöntem ortaya konmuştur. Bu konuda özellikle ameliyat dışı birtakım aletler, cihazlar ya da ilaç veya kremler uygulamaları daha kolay olduğu için daha çok ilgi çekmiştir.
Oysa bunlardan hiçbiri sağlıklı ve kalıcı bir büyüme sağlamamaktadır. Böyle birşey mümkün olsaydı o zaman boyumuzu uzatmak, kolumuzu bacağımızı uzatmak ya da kadınlar için meme büyütmek çok kolay olacaktı.
Bu konuda sadece paranızı boşa harcamış olursunuz. Üstelik bu yöntemlerden bazıları penis yapısına kalıcı hasarlar da verebilmektedir. Bu zaraları görenler zaten gizli bir iş yaptıklarında şikayette de bulunmamaktadırlar.
Bazı şikayetler bana elektronik posta yoluyla ulaşmaktadırlar. Bunlardan en sık olanı penis ereksiyon bozuklukları ve bazı doku kayıplarıdır.
Bazı vakumlu pompalar geçici bir uzama sağladıkları halde bunların penis venlarindeki sübap sistemini tahrip ederek ereksiyon bozukluğu yapma riskleri vardır. İlaç ya da kremlerin ise birçok bilinmeyen yan etkileri olabilmektedir. Bu nedenle hiçbirini tavsiye etmiyorum.
Bu nedenle penis büyütme cinsel estetik ameliyatı konusunda çok çok gerekiyorsa sadece ameliyat yoluna başvurulmasını önerebilirim. Ameliyatın da birçok önemli riskleri vardır. Bu riskleri iyice anladıktan sonra ameliyat karar verilmelidir. Penisin normal boyu ereksiyon durumunda ortalama 15-16 cm dir. Kadın vajinal uyarıyı oluşturabilmek bilimsel anlamda penis boyunun ortalama 10-12 cm ve kalınlığının 1,5 – 2 cm olması yeterlidir. Çünkü vajina derinliği de ancak bu kadardır.
Gerçek kısa ya da küçük penis ise 5-6 cm den daha kısa olan penistir. Erkeklerin büyük çoğunluğu çok eski çağlardan beri penis boyu ile yakından ilgili olmuşturla. Penis boyunun el veya ayaklar büyüklüğü ile hiçbir alakası yoktur. Uzun boylu bir kişinin kısa bir penisi olabilir ya da tersi de geçerlidir.
Bu durumu bana gelen mektuplara dayanarak açıklıkla söyleyebilirim. Ortalamadan biraz kısa bir penis durumunda bu durumdan üzüntü duymaya gerek yoktur. Bu durumda yapılması gereken, elinizdekini daha etkili kullanma yönünde kendinizi geliştirmek olabilir. Bazen aşırı kilo durumlarında penis suprapubik yağ dokusu içine gömülerek daha kısa görünebilmektedir.
Bu durumda fazla kilolarınızı vermeye çalışarak penis boyunuzu uzatabilirsiniz.
Penis büyütme ameliyatı en basit açıklamayla, penisin vücut içinde kalan bir kısmının dışarı çıkarılmadır. Gerçekte mevcut olan penis dokunuza bir ekleme yapılamaz ya da boyu uzatılamaz. Bunun için penis kökünü kemiğe tespit eden deri altına yakın olan yüzeyel bağlar kesilir ve penis çıkış noktası biraz aşağı alınır. Bunun için testis torbalarından iki yandan deri flebi penis üst tarafına kaydırılır. Tabii bu ameliyat sonucunda penis kökünde bazı ameliyat izleri kalacaktır. Penisin bu ameliyat ile büyüme oranı yine mevcut penis boyu ile orantılı olacaktır. Penis ne kadar küçük ise uzama da o kadar az olacaktır.
Diğer penis büyütme yöntemleri penis kalınlaştırma ile ilgili uygulamalardır.
Bu gurupta birtakım dokularla ya da suni maddelerle penis kalınlığı arttırılmaya çalışılır. Bu ameliyatların da risklerini iyice anlamadan ameliyata karar vermeyiniz. Ben bu konuda ameliyat yapmıyorum.