Go Back   Makyaj Sırları Forumları > MAKYAJ > Dudak Makyajı

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 29.10.09
Djpink - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator

Standart Ruj ve Kullanma Teknikleri

Makyajı tamamlayan son dokunuştur. İyi uygulanmış bir ruj yüzünüzü anında canlandıracak hatta gözlerinizin parlaklığını bile vurgulayacak güçtedir. Renk seçiminiz zevkinize, kıyafetinizin rengine ya da moda renklere göre değişse de dudaklarınızın biçimini de göz önünde bulundurmalısınız.

Dudaklarınız dolgunsa, yumuşak tonlarda mat rujları tercih edin. İnce ise, koyu renkli parlak rujlar kullanın.Rujunuza uygun renkte bir dudak kalemi ile ortadan uçlara doğru dudaklarınızı çevreleyin. Dudak kaleminizin ucu iyice açık olmalı.Dudağınızın her tarafını kalemle doldurun. Böylece hem rujunuzun ömrü uzayacak hem de silinmeye başladığında dudaklarınız cansız görünmeyecektir Artık rujunuzu sürebilirsiniz.

Uygulamayı fırçayla yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız .Kalıcılığını artırmak için ilk katı sürdükten sonra fazlasını kağıt mendille alın ve ikinci katı sürün.Işıltılı görünüm için, dudaklarınızın tam ortasına renksiz bir parlatıcı dokundurun.
  #2 (permalink)  
Alt 29.10.09
Administrator

Hollywood''un yeni yıldızlarından Angelina Jolie''nin dudakları doğuştan dolgun olmakla birlikte o yine de dudak dolgunlaştırıcı ürünlerden yararlanıyor.

Angelina Jolie son zamanların en popüler yıldızlarından ve dünyanın en güzel kadınlarından biri kabul ediliyor. Brad Pitt''le yaşadığı aşk ve evlatlık çocuklarıyla gündemden düşmeyen sanatçı özellikle dolgun dudaklarının güzelliğiyle tanınıyor. Dünyanın her yerinde kadınlar onun dudaklarına sahip olmanın yollarını arıyor. Angelina Jolie''nin dudakları doğuştan kalın ama o da dudak dolgunlaştırıcı ürünlerden yararlanıyor.

İşte adım adım Angelina Jolie''nin dudak makyajı:

Dudaklarınızı sıcak suyla ıslatılmış bir bezle yarım dakika kadar ovalayın. Yumuşak bir diş fırçası da aynı işlevi görür.

Dudaklarınızı kuruladıktan sonra dudak dolgunlaştırıcı bir ürün uygulayın.

Açık kahverengi ya da ten rengi bir dudak kalemiyle dudaklarınızın çerçevesini çizin ve içini doldurun. Kalemin rengi teninize ne kadar yakın olursa o kadar iyi.

Bunun üzerine, açık renkli, mat bir ruj uygulayın.

Rujun fazlasını dudaklarınıza bastırdığınız bir kağıt mendille alın.

Üzerine renksiz bir parlatıcı sürün.

Eğer rujunuzun kalıcı olmasını istiyorsanız, hemen altına çok ince bir tabaka halinde talk pudrası sürün.

Dolgun dudaklar için estetik cerrahın yolunu tutmayın .

Eski güzeller zarif dudaklarıyla beğenilirlermiş ama moda artık tam tersi yönde. Arı sokmuş gibi şiş ve dolgun dudaklar daha çok tercih ediliyor. Birçok kadın dudaklarını dolgunlaştırmak için estetik cerrahların yolunu tutuyor. Oysa dudaklarınızı dolgunlaştırmanın tek yolu dolgu maddeleri değil. Dudaklara yapılan dolgu genellikle geçici oluyor ve birkaç ayda bir yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca dudaklara yapılan estetik müdahalelerin çoğu çok abartılı bir görünüme sebep oluyor. O yüzden eğer dudaklarınızı ince buluyorsanız estetik cerrahiyi düşünmeden önce dudak dolgunlaştırıcı ürünlerden birini deneyebilirsiniz. Bu ürünler tıpkı dudak parlatıcısına benziyor.

Temiz ve kuru dudaklarınıza sürüyorsunuz. Birkaç dakika boyunca dudaklarınızda karıncalanma benzeri bir duygu oluşuyor ve sonra dudaklarınız dolgunlaşıyor. Ürün kuruduktan sonra üzerine ruj sürebilirsiniz. Bu ürünlerle çok doğal bir görünüm elde edersiniz. Ürünün etki süresi değişebiliyor.
  #3 (permalink)  
Alt 29.10.09
Administrator

Standart Teninize uygun ruju seçin

Gördüğünüz ve çok beğendiğiniz ruj dudaklarınızda istediğiniz gibi durmadı mı?

Beyaz tenliyseniz

Doğal tonlar
Çekici karamel tonları cildini doğal gösterir.
Pembe tonları
Parlak pembe tonları sadece masumiyet kazandırmaz, ayrıca çekici de kılar.
Kırmızı tonları
Çilek kırmızısı cazibeli bir kırmızı tonudur. Sürene de, bakana da enerji verir.

Buğday tenliyseniz

Doğal tonlar
Şekerleme gibi parlak bir renk uygun olacaktır. Angelina Jolie de bu tonları tercih ediyor.
Pembe tonları
Metalik pembeler buğday tenlilere çok yakışacaktır.
Kırmızı tonlar
Orkide çiçeğinin kırmızıya yakın tonları cildine uyar.
Turuncu tonları
Bu ateşli renk mükemmeldir ve sana çok akışır.

Esmer tenliyseniz

Doğal tonlar
Kayısı tonları yüzüne sıcak bir ifade kazandırır.
Pembe tonları
Altın tonlardaki şeker renkleri esmerlerde her zaman şık ve asil durur.
Kırmızı tonlar
Dut rengini düşünün. Bu renk dudaklarınızı çekici gösterir.
Turuncu tonları
Balkabağı renginin özellikle mat tonları esmerleri ayrı bir çekici kılar.
  #4 (permalink)  
Alt 20.12.09
Moderator

Renk konusundaki tavsiyeler sahiden doğru. Bence herkes dikkate almalı. Ben normal günlerde vazelin ve koruyucu sürerim. Ama gezmeye veya özel bir davete katılırken sahiden gece boyunca ruj tazelemek zorunda kalmamak adına uğraşıyorum ne yalan diyeyim. Talk pudrası değil de önce fondöten sürüyorum. Sonra bildiğiniz yanak pudrası. Dudak kenarlarını 'ten rengi' dudak kalemiyle çiziyorum. Ortadan kenarlara doğru rujumu sürüyorum. Dudaklarımının ortasındaki bir iki çizgiyi kalemle belirginleştiriyorum zaten bu çizgielr varsa eğer ruju sürünce belli oluyor hemen. Yoksa da yapabilirsinz merak etmeyin. Ha bir de ben parlatıcı olarak simli farlar var ya onlardan rujun üzerine uygun renkte olanı uyguluyorum İnanın harika görünüyor. En üste de renksiz parlatıcı. Evet hazırsınız

Haa unutmadan dişler! Dişleriniz temiz değilse sürdüğünüz rujun pek de bir önemi yok bence. Eğer imkanınız varsa ve engel olacak sağlık probleminiz yoksa mutlaka dişlernizle ilgilenin, sarı temizlenmemiş dişler hiç de o canım dudak makyajının altında güzel görünmeyecektir. Düzenli bir şekilde dişlerinizi fırçalayın. Senede bir kere diş taşlarınızı temizletin. Bolca maydanoz yiyin. Ağzınıza arada bir karanfil atın. Sadece dudaklarınız değil nefesiniz de milletin aklını başından alsın, üstelik öyle yakın temasa gerek yok, bir kere sizinle konuşmuş olmaları uzaktan bir merhaba demiş olmanız dahi nefesinizi akıllarında tutmaya yetecektir, tecrübeyle sabit

Konu İnanna tarafından (20.12.09 Saat 03:14 ) değiştirilmiştir.
  #5 (permalink)  
Alt 20.12.09
Moderator

Ha eklemeyi unuttum, ne olursa olsun ruju fırçayla uygulayın. Çok daha rahat uygulama sağlıyor fırça kullanmak. Resim yapar gibi hem çok eğlenceli

Etiketler
kullanma, ruj, teknikleri

Seçenekler
Stil