|
|||||||
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Videolar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Kleepir bir kitapçıdan Güzellik reçeteleri diye adı olan bir kitap buldum. İçinde cilt ve saç için bakım kürleri var.
Fırsatım oldukça buraya yavaş yavaş eklerim. Yalnız başka yerde bulurmusunuz bilmem ama burda buldukarınız deneyin, denedikten sonra düşüncelerini ve tavsiyelerinizi paylaşın lütfen. İl maske geliyor. Hadi bakalım ![]() ÇİLLERİN VE KIRIŞIKLIKLARIN GİDERİLMESİ İÇİN BAYIR TURBU MASKESİ Baır turbu rendelenerek suda on dakika pişirilir. Sıkılarak elde edilen posaya yarım fincan limon suyu, yumurta akı ve bir bardak süt karıştırılarak çırpılır. Çırpılan karışıma pirinç unu katılarak krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ile yoğrulur. Yüze ve boyun kısmına maske olarak uygulanan bayır turpu kremi, çillerin ve kırışıklıkların giderilmesinde etkinlik sağlar. Bayır turpu maskesi cilde sürüldükten sonra nüfuz etmesi için en az yarım saat bekletilmelidir. Alıntı |
|
|||
|
BERRAK VE YUMUŞAK BİR CİLT İÇİN ZAMBAKLI MASKE
İki avuç su zambağı çiçeği dövülerek un haline getirilir. Elde edilen zambak ununa bir fincan muzlu süt, bir çorba kaşığı susam yağı ve bir tatlı kaşığı bal ilave edilerek ateşte karıştırılarak ısıtılır. Bu sıvı karışıma krem kıvamına gelinceye kadar pirinç unu ilave edilerek ateşten indirilir. Hazırlanan zambaklı krem buzdolabında bir gün dinlendirildikten sonra yüz kısmına maske olarak uygulanır. Sonuç amak için bu maskeye en az üç hafta devam edilir. |
|
|||
|
Üç tutam erguvan kökü ve kabuğu havanda dövülerek ezildikten sonra yağmur suyunda pişirilir. Suyu çekildikten sonra
Faydaları Çok Yönlü Erguvanlı Maske onra ateşten alınır. Elde edilen karışıma bir fincan limon suyu, yarım fincan ekşimiş süt ve bir çorba kaşığı gül yağı ilâve edilir. Krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Erguvanlı maskenin etkin yararı vardır. Hazırlanan bu güzellik kremi şampuan oiarak kullanıldığında da saçlara parlaklık ve canlılık sağladığı görülür. |
|
|||
|
Shiseido'dan aldığım cilt bakım maskesi o kadar güzel ki, cildim sanki yeniden doğmuş gibi oldu! herkese tavsiye ederim kesinlikle %100 doğal. https://www.facebook.com/ShiseidoTurkiye burada da sayfası var.
|
![]() |
| Etiketler |
| bakımı, cilt, maskeleri |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|